Bekir Develi: Kabe'de bu salaklıkları yapmayın: Yanak yanağa, makyajlı!

Bekir Develi: Kabe'de bu salaklıkları yapmayın: Yanak yanağa, makyajlı!

Bak güzel kardeşim eğer o bastığın toprağın hikayesine vakıf değilsen ve bu nedenle yapıyorsan bu salaklıkları nolur gitmeden biraz oku öyle git

Bekir Develi, Kabe'nin, kutsal mekanların ciddiyetine uymayan davranışta bulunan ve bunları sosyal medyada paylaşanlara tepki gösterdi

"Arasıra paylaşımlarına denk geliyorum. İnanın onların adına ben utanıyorum" diyen Develi, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"2018 yılında çekmiştim bu fotoğrafı. Şakayla karışık sitem etmiştim ibadet için gidip sürekli abuk subuk fotoğraf paylaşanlara.

Aradan 5 yıl geçmiş. Şimdilerde çokca kardeşimiz umre için mübarek topraklardalar. Arasıra paylaşımlarına denk geliyorum. İnanın onların adına ben utanıyorum.

Kabeye avuç avuç tesbih sürüp poşetleyen mi ararsın, eşiyle kabenin önünde yanak yanağa, nerdeyse dudak dudağa fotoğraf paylaşanı mı ararsın, zemzem towerdan ayağını hareme doğru uzatıp elindeki kahveyi göstereni mi ararsın hepsi tam tekmil mevcut.

Bak güzel kardeşim eğer o bastığın toprağın hikayesine vakıf değilsen ve bu nedenle yapıyorsan bu salaklıkları nolur gitmeden biraz oku öyle git. Eğer bile bile yapıyorsan inan ki o salaklıklarını burda alkışlayan yok bilesin.

Giden adamın işi budur, fotoğrafçıdır diyeceğim yok elbette. Çeksin iyi kareler biz de istifade edelim. Ama o el ele tutuşmalar, makyajlı haller, ipek kirpikler nedir abicim ya..

Neden her şeyin içini böylesine hızlı boşaltmakta bu kadar mahiriz? O bastığın harem toprağı sahabenin İslam davası için kırbaçlandığı, şehitlerin yattığı hatta bazı peygamberlerin medfun bulunduğu yer değil mi?

Hiç mi okumadın?

Hiç mi rastlamadın bir kitap sayfasında?

Hiç mi denk gelmedi bir sohbette o mekanın hikayesi?

Vallahi ben suudilerin yerinde olsam hareme ve mescidi nebeviye telefonla girişi yasaklarım.

Aşk ile yapılmıyor madem belki can sıkıntısından oturup biraz tefekkür eder insanlar.

Kim bilir…

bekirdeveli2.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum