Bedire teyze 73 yaşında hem Kur'an'ı hem de okuma yazmayı öğrendi

Bedire teyze 73 yaşında hem Kur'an'ı hem de okuma yazmayı öğrendi

Öğrenmenin yaşı olmaz olayının bir örneği de Mersin'de yaşandı. 6 çocuk annesi 73 yaşındaki Bedire Arslan, okuma yazma bilmemesi nedeniyle kaza geçiren eşinin yattığı odayı bulamadı. Bunun üzerine hırs yapan Arslan, kursa giderek eğitim almaya başladı.

Gösterdiği azimle kısa sürede okuma yazmayı öğrenen yaşlı kadın, hayallerine ulaştı.

Artık her yere tek başına gitmeye başlayan Arslan, azmiyle herkesten büyük takdir topladı.

"Nerede ineceğimi nerede bineceğimi bilemiyordum"

Yaşadığı mutluluğu anlatan Arslan, küçük yaşlarda okula gidemediği için okuma yazma öğrenemediğini söyledi. Arslan, "Köyümüzde okul vardı. Annem, babam dağa bayıra gidiyordu çocuklara ben baktım, ben büyüttüm onları. Bu yüzden okula gidemedim. Daha sonra Mersin’e göçtük, okuma yazma olmayınca, bir yere gidemezdim. Çarşıya, pazara gidemezdim. Okuma, yazma yok nerede ineceğim, nerede bineceğim onları bilemiyordum. Çocukları hastaneye bile götüremezdim." şeklinde konuştu.

"Okuma yazmayı hiç bilmeyen insan kör oluyor"

Eşinin geçtiğimiz aylarda kaza yaptığını ve kendisinin hastaneye gittiğini vurgulayan Arslan, "Bana, ‘eşin 3. katta filan numarada yatıyor’ dediler. Ama okumam yazmam olmadığı için zorlandım. O zaman çocuklarım da yanımda olmadığı için oda oda gezdim ve kocamı buldum. Yanıma birini almadan onun yanına gidemiyordum. Durumu da kötüydü. Ben bu olayı yaşadıktan sonra azim ettim ve okula gideceğim dedim. Duydum ki gece okulu açılmış, birkaç kişi birleştik gittik. Az çok harfleri öğrenmeye başlamıştım orayı da bırakmak zorunda kaldım. Daha sonrasında Akdeniz Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Evimizde açılan okuma yazma kursuna katıldım. Burada hem okuma yazmayı hem de Kur'an okumayı öğrendim. İyi kötü artık okuma-yazmayı biliyorum. Yıllar sonra okuma yazma öğrenmek çok güzel bir duygu. Okuma yazmayı hiç bilmeyen insan kör oluyor. Evden çıktığımda tekrar evi bulamam diye korkardım. O kadar insan kör oluyor. O zaman mahalle kalabalık değildi. Sağ olsun burayı yaptılar burada bize okuma yazma öğrettiler, bir aile olduk. Başkanımız Mustafa Gültak’a teşekkür ederiz." diye konuştu.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.