Bayram Namazı nasıl kılınır? Bayram Namazı kaç rekattır? Bayram namazının niyeti

Bayram Namazı nasıl kılınır? Bayram Namazı kaç rekattır? Bayram namazının niyeti

2019 Ramazan Bayramı için vakit gelip çattı. Yarın sabah saatleri itibari ile kılınacak bayram namazı ile bayram resmen başlayacak. Peki Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekattır? Bayram namazına nasıl niyet edilir?

Bayram Namazı nasıl kılınır? sorusu bayramların değişmez konuları arasında yerini aldı. Milyonlarca Müslüman, 1 Eylül sabahı itibari ile Bayram Namazı için camilere doluşacak. Bayram Namazı'nın ardından Kurban İbadeti yerine getirilecek.

2019 Ramazan Bayramı yarın başlıyor. Bayram, sabah kılınan bayram namazları ile başlayacak. Her il için değişen bayram namazı vaktinde camilere doluşacak mü'minlerden henüz bayram namazı'nın kılınışı bilmeyenler için bayram namazı detaylı anlatım haberimizde.

Bayram Namazı nasıl kılınır?

Bayram Namazı'nın kılınışı her ne kadar namaza başlamadan önce imam tarafından anlatılsa da, öncesinde bayram namazının kılınış şekli hakkında bilgi almak isteyenler için anlattık.

Bayram Namazı iki rekattır. Bayram Namazı'nın niyeti;

“Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan Kurban Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.”  şeklindedir.

Önce İmam "Allah'u Ekber" diyerek tekbir getirip ellerini önünde bağlar. Cemaat de ona uyar ve 'Sübhaneke' okunur. Ardından imam tekrar "Allah'u Ekber" diyerek ellerini iki yana serbest bırakır. Cemaat de onu tekrar eder. Bu sefer İmam üçüncü kez "Allah'u Ekber" der ve bu sefer ellerini bağlar. Cemaat yine onun yaptığını yapar.

3. Tekbirden sonra ellerini bağlayan imam Fatiha suresini ve namaz suresi okur. Ardından İmam 4.Kez "Allah'u Ekber" der, bu sefer ruku'ya gider. Cemaat de aynısını yapar. Secdelerin ardından ilk rekat biter ve 2. Rekat için ayağa kalkılır.

2.Rekata kalkıldığında eller yine bağlanır ve İmam yine Fatiha ve namaz suresi okur. Surelerin ardından İmam "Allah'u Ekber" tekbiri getirir, ellerini yana açar. Cemaat yine onu tekrar eder. Ardından İmam ikinci kez "Allah'u Ekber" der ve yine ellerini yana bırakır. Cemaat da onu tekrar eder. 3.Kez "Allah'u Ekber" dedikten sonra bu sefer imam ile birlikte ruku'ya gidilir. Ardından ilk secde ve ikinci secde yapılır, son oturuşa geçilir. Tahiyat ve Salli Barik Dualarının ardından selam verilerek namaz bitirilir.

Ardından imam minbere çıkarak Bayram Hutbesi'ni okur.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.