Başarılı insanların uykudan önce yaptıkları 7 şey

Başarılı insanların uykudan önce yaptıkları 7 şey

Kafanızdaki soru işaretlerini kaldırmak için bu 7 tavsiyeye kulak verebilirsiniz

Yarını önceki günden planlamak ve kendinizi psikolojik olarak ertesi güne hazırlamak her açıdan önemli. Kafanızdaki soru işaretlerini kaldırmak için bu 7 tavsiyeye kulak verebilirsiniz:

1- YAPILACAKLAR LİSTESİ OLUŞTURUN

İyi bir gece uykusu için zihni boşaltmak birçok başarılı insan için çok önemlidir. Başarılı insanların birçoğu yarın yapacaklarını yazmaya ayırdığı zamanı bugünden kullanarak rahat ederler. Yarının işlerini unutmamak ve planlı ilerleyebilmek için yatmadan önce yapılacaklar listenizi yapın. Ertesi gün sürekli bir tedirginlik yaşamamış olursunuz böylece. Kafanızdaki soru işaretlerini liste yaparak kaldırabilirsiniz. Bunu için namaz vakitlerini belirleyici zamanlar olarak kullanabilirsiniz.

2- BUGÜNÜN HİSLERİNİ BİR KENARA BIRAKMAK İÇİN GÜNLÜK TUTUN

Eskiden birçoğumuz günlük tutardık. Eğer bu alışkanlığınızı bıraktıysanız yeniden edinmenizde fayda var. Günlük tutarken o gün başardığınız üç şeyi yazın. Üstelik bu başarıların büyük olmasına da gerek yok. Böylece bir önceki gündeki kendinize saygı duyabilir ve olumsuz da olsa yaşadıklarınızı zihnen bir kenara bırakabilirsiniz.

3- ELEKTRONİK ALETLERİ EN AZ 30 DAKİKA ÖNCE BIRAKIN

Telefonunuzdan saçılan mavi ışık, beyninize sirkadiyen ritminizi düzenleyen ve vücudunuza ne zaman uyanma ve ne zaman uyuma zamanı geldiğini söyleyen temel bir hormon olan melatonin üretmeyi bırakmasını söyleyen güneşin parlaklığını adeta taklit eder. Bu sadece kötü bir uyku uyumanıza değil, aynı zamanda görme problemlerine ve depresyona da yol açabilir. Son e-postanızı okuduğunuz an ile yattığınız saat arasında kendinize en az yarım saatlik bir tampon süre tanıyın.

4- GÜNÜN BAŞARILARI VE BAŞARISIZLIKLARI ÜZERİNE DERİNLEMESİNE DÜŞÜNÜN

Başarılı insanlar hiçbir başarısızlık dolayı hedeflerinden vazgeçmezler. Bunun yerine, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını değerlendirirler. Olumluya odaklanırlar ve kaçırılan hedefleri gelecekte başarı için bir basamak olarak kullanırlar.

5- ŞÜKREDİN

Yatmadan önce bugüne kadar yaşadıklarınız, yaptığınız ibadetler, iyilikler ve şu anda olduğunuz durum için şükredin. Böylece yarına hazırlanırken yaşadığınız pişmanlıklar ve olumsuz durumlar hakkında kendinizi biraz daha rahatlatmış olursunuz ve güne hazır başlayıp düşüncelerinize takılmadan gününüzü tamamlarsınız.

6- GÜZEL BİR KİTAP OKUYUN

Uzmanlar, başarılı insanların uyumadan önce yaptıkları son şeyin kitap okumak olduğu konusunda hemfikirler. Yatmadan hemen önce kitap okumak için zaman ayırın ve bunu "pazarlık edilemez, ertelenemez bir kalem" olarak belirleyin. Bu okumalar, yalnızca iş amaçlı okumalar veya ilham verici okumalar için ayrılmış bir zaman olmasın. Tefekkür ufkunuzu açacak Kur'anî ve imanî eserler de okuyun.

7- HAYALİNİZDEKİ HAYATI, HEDEFLERİNİZİ VE AHİRETİ DÜŞÜNÜN

Başarılı insanların yatmadan önce yaptıkları son şey, hayallerindeki hayat hakkında hayal kurmak olabilir. Ayrıca onlara yardım eden, onları seven veya onlara ilham veren kişileri de düşünürler. Dünyadan sonraki gerçek hayat olan ahirette nasıl olmak isteniyorsa onu düşünmek de insanı diri tutan bir yöntem.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.