Avukatlardan sarık, takke ve sakala hakaret eden karikatüre soruşturma talebi

Avukatlardan sarık, takke ve sakala hakaret eden karikatüre soruşturma talebi

Şanlıurfa'da avukatlar, Leman Dergisi'nin kapağında sarıklı, takkeli ve sakallı insanların Atatürk'ün üstünde olduğu bir atın ayaklarının altında, canavar suretinde gösterilmesine tepki gösterdi

Baroya kayıtlı avukatlar Mehmet Günak, Nurullah Küçükoğlu, Ahmet Yalçın, M. Uğur Korkmaz, Ahmet Durmaz ve Ömer Yetim, Leman dergisinin son sayısında yayınlanan karikatürde milyonlarca insanın benimsediği sarık, takke giymiş ve sakal bırakmış insanların yılan ve vahşi canavar suretinde bir atın ayakları altında karikatürize edilmesine tepki gösterdi.

Karikatürün halkın önemli bir kısmının benimsediği dini değerleri ve bu şekilde yaşayan insanları açık bir şekilde aşağıladığı ve açık bir nefret suçunu vücuda getirdiğine dikkat çeken avukatlar açıklamalarında, "demokratik hukuk devletlerinde nefret bir suçtur ve bu nedenle nefret suçları ifade özğürlüğünün koruması altında değerlendirilmemekte ve açıkça suç sayılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Avukatlar, Şanlıurfa Barosu'nun insan haklarını ve hukukun üstünlüğü savunmak ve korumak görevine istinaden inisiyatif almasını talep etti.

leman1.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.