Avrupa'nın en obez ülkesi Türkiye

Avrupa'nın en obez ülkesi Türkiye

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Avrupa'nın en obez ülkesi Türkiye. Türkiye'de her 3 yetişkinden bir tanesi obeziteli. Kilo vermeyen obezite hastalarının son çaresi ameliyat...

Dünya genelinde 650 milyonu aşkın obeziteli birey bulunuyor. Türkiye'de de her 3 kişiden biri obeziteden muzdarip.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Ökmen, obeziteyi "vücutta yağ kütlesinin yağsız kütleye göre orantısız bir şekilde artması" olarak tanımlıyor.

Obezitenin kronik bir hastalık olduğunu kaydeden Ökmen, "Türkiye'de yetişkinlerde 3 kişiden biri obez. Avrupa'da birinci sıradayız" dedi.

POÇAĞA, SİMİT YENİYOR VE BU DA OBEZİTEYE SEBEP OLUYOR

Ökmen, "Birçok kişi obez olduğunun farkında değil. Balık etli dediklerimizin çoğu aslında birinci dereceden obez oluyor" diye konuştu.

Eski bir gazeteci olan Fevzi Yalçın, "15-30 yaş arası çok zayıftım. 30 yaşından sonra düzensiz çalışma şartları yüzünden hızlı ve düzensiz yeme alışkanlığını böyle kazandım. Habere yetişeceğiz diye hızlı yemeye çalışıyordum. Hızlı yiyordum, bu artık istem dışıydı. Sürekli fast food yiyordum, buna zorlanıyoruz" dedi.

Dr. Sökmen, "Bundan 50 yıl önce insanlar tarlaya gidiyor ve aldıkları kaloriyi yakıyordu. Şimdi ise insanlar hazır gıdaya yöneliyor. Poçağa, simit yeniyor ve bu da obeziteye sebep oluyor" dedi.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.