Atık kağıtların toplanıp satılmasıyla cami tamamlandı

Atık kağıtların toplanıp satılmasıyla cami tamamlandı

Kayseri'de matbaacıların bulunduğu bölgede yapımına 3 yıl önce başlanan 2 bin kişilik caminin inşaatı...

Kayserili matbaacılar, iş yerlerinden çıkan atık kağıtları toplayıp geri dönüşüm fabrikasına satarak elde ettikleri gelirle cami yapımına katkıda bulundu.

Kocasinan ilçesindeki Ziya Gökalp Mahallesi'nde matbaacıların bulunduğu bölgede cami ihtiyacının karşılanması için matbaacı esnafının öncülüğünde dernek kuruldu. Yaklaşık 3 yıl önce yapımına başlanan cami için dernek kanalıyla vatandaşlardan yardım toplandı.

Caminin temelini attıktan sonra maddi sıkıntılar yaşayan dernek yöneticileri, matbaalardan çıkan atık kağıtları toplayıp geri dönüşüm tesisine satarak gelir elde etmeye başladı.

Bu süreçte yaklaşık 600 ton kağıdı ülke ekonomisine kazandıran esnaf, hem kağıt israfını önledi hem de elde ettikleri gelirle 2 bin kişinin ibadet edebileceği caminin inşaatının tamamlanmasını sağladı. Esnaf böylece iki hayır işini bir arada yaptı.

Kayseri Matbaacılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Nergizgil, 90 esnafın faaliyet gösterdiği sitede cami yaptırabilmek için 3 yıl boyunca yaklaşık 600 ton atık kağıt toplayıp sattıklarını anlattı.

Caminin inşaat maliyetinin yaklaşık 3'te birinin atık kağıtların değerlendirilmesinden elde edilen gelirden karşılandığına işaret eden Nergizgil, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Halkımızın destekleriyle, bağışlarıyla bu iş yürümüş oldu. Bugünkü parayla 1 milyon liranın üzerinde bir paraya mal oldu. Bu projeyle hem devletimizin milli servetine sahip çıkmış olduk hem çevreyi kirletmemiş olduk hem de gelen parayla insanların rahatlıkla, huzur içinde ibadet yapmalarına vesile olduk. Cami yaptırması meşakkatli bir iş, insanlardan hayır toplayarak yürüyor. İnsanları içeriye girip huzur içinde rahatlıkla ibadet yaptıklarını görmek güzel bir şey. Allah bu tür ibadethanelerin varlığını daim etsin."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.