Araştırmaya göre gençlerimizin yarısından fazlası dindar

Araştırmaya göre gençlerimizin yarısından fazlası dindar

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu'nun gençler arasında yaptığı din ve inanç anketi ilginç sonuçlar verdi.

Avrupa’nın birçok ülkesini yüzde 25,3’lük genç nüfusuyla geride bırakan ülkemizin genç profili, Türkiye Gençlik STKları Platformu (TGSP) yaptığı gençlik araştırmasıyla masaya yatırıldı.

Araştırmaya göre, gençlerin yüzde 97,6’sı bir dine mensup olduğunu söylerken yüzde 95,8’i Müslüman, yüzde 1,1’i ateist, yüzde 1’i deist olduğunu açıkladı. Bu soruya yanıt vermek istemeyenlerin oranı yüzde 0,3’te kaldı.

Raporda yer alan ‘Kendinizi ne derece dindar bir kişi olarak görüyorsunuz’ sorusuna gençlerin yüzde 51,9’u “Dindar” olarak tanımladı. Yüzde 33,8’i bu soruyu “Ne dindarım ne değilim” seçeneğiyle yanıtladı. “Dindar değilim” diyenlerin oranı yüzde 7,2, “Oldukça dindarım diyenlerin oranı 4,4, “Hiç dindar değilim” diyenlerin oranı yüzde 2,7 olarak açıklandı.

8 BİN GENÇLE GÖRÜŞÜLDÜ

Türkiye’nin 37 ilinde 8 bin gençle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmada, 15-27 yaş arası gençlerin mevcut mutluluk düzeyi, beklentileri, kaygıları, gelecek düşünceleri, meslek seçimi ve imkanları gibi ‘mutluluk endeksleri’ ile birlikte aile, din, toplum, gelenekler, siyaset gibi çatışma alanlarına ve demografik veriler yer aldı.

Gençlerin kendilerini nasıl tanımladıkları ile ilgili araştırmaya göre gençlerin yüzde 31’i kendilerini milliyetçi olarak, yüzde 29’u Atatürkçü olarak, yüzde 16’sı ise muhafazakar olarak tanımlıyor. Yine gençlerin yüzde 15,2’si bir dine inandığını ve ibadetlerini tümüyle yerine getirdiğini belirtiyor.

SOSYAL MEDYADA MUTLUYUZ

Gençlerin yüzde 83.3’ü kendini sosyal medyada rahat ifade ettiğini belirtirken, en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesinin ise Instagram olduğu ortaya çıktı. Instagram’ı Facebook ve Twitter takip ediyor. Ayrıca araştırmaya göre, gençlerin yüzde 87,6’sı sosyal medya kullanımının mutlu ettiğini düşünüyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum