Anayasa Mahkemesi Üyesi: Kadın erkek eşitliği modern hurafelerden biri

Anayasa Mahkemesi Üyesi: Kadın erkek eşitliği modern hurafelerden biri

AYM'nin soyadı kararına karşı oy kullanan Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Muammer Topal, 4,5 sayfalık karşı oy gerekçesinde "Kadın erkek eşitliği modern hurafelerden birisidir" dedi

Anayasa Mahkemesi, Türk Medeni Kanunu’nun “Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir” düzenlemesini, “eşitliğe aykırı" değerlendirmesi ve oy çokluğu ile iptal etti.

Halk TV’de yer alan habere göre, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Muammer Topal, 4,5 sayfalık karşı oy gerekçesi yazdı.

“MODERN HURAFELERDEN BİRİSİDİR”

Topal şu ifadeleri kullandı:

“Kadın ve erkeğin anatomik, fizyolojik, psikolojik ve cinsiyet farklılıkları sosyal anlamda da eşitliği imkansız kılan bir özelliğe sahiptir. Kısacası kadın erkek arasında yaratılış gerçekliği olarak yapısal eşitsizlik vardır. Bu durum genel olarak toplumda konumları itibarıyla kadın ve erkeğin eşitliğine engel olarak görülmektedir. Dolayısıyla üzerinde söz söylemeye fırsat bile verilmeden kabullenilmesi gereken dogmatik bir değer olarak öne sürülse de kadın/erkek eşitliği, modern hurafelerden birisidir ve ne ailede ne de toplumda huzuru, adaleti ve mutluluğu sağlayabilecek bir özelliğe sahiptir.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum