Almanya’da Osmanlıca öğrenenler sertifikalarını aldı

Almanya’da Osmanlıca öğrenenler sertifikalarını aldı

Program ile 2018 ve 2019 Yılları arasında çeşitli seviyelerdeki kurslara düzenli olarak katılan 260 kursiyere sertifikaları teslim edildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat Vakfı arasında imzalanan Eğitimde İşbirliği Protokolü çerçevesinde Berlin’de yürütülen Osmanlı Türkçesi Kursları Sertifika Takdim Töreni, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni ve aynı zamanda Osmanlı Türkçesi Eğitmeni Sedat Yıldız’ın sunumu ile Berlin DİTİB Türk Şehitlik Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Program ile 2018 ve 2019 Yılları arasında çeşitli seviyelerdeki kurslara düzenli olarak katılan 260 kursiyere sertifikaları teslim edildi. 

Program, Berlin DİTİB Türk Şehitlik Camii Din Görevlisi Hasan Çağlayan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Fuat Çandır’ın Selamlama konuşmasının ardından 7 yaşındaki Fatmanur Yıldız, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyarak katılımcılara duygusal anlar yaşattı. 

Protokolün sivil toplum kuruluşu tarafını oluşturan Hayrat Vakfı Berlin Temsilcisi Burak Arslan’ın kurslar ile ilgili verdiği bilgilerden sonra Neyzen Mustafa Terzi Ney Dinletisi sunumunu gerçekleştirdi.

Birçok bilim insanının Osmanlı Türkçesi ile alakalı görüşlerine yer verdiği konuşması ile Türkçe Anadil derslerinin ehemmiyetine de vurgu yapan T.C. Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal Yıldız, kurslarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kurslar ile ilgili verilen İstatistiki bilginin ardından Kursiyerler Adına Hatice Mungan ve Turan Boz kurslar ve Osmanlı Türkçesi ile alakalı görüşlerini anlattı. Kurslarda yaşanılan dostluklar ve gerçekleştirilen faaliyetlerin kendilerinde oluşturduğu değişikliklerden bahseden kursiyerler faaliyetlerde katkısı bulunan bütün kuruluşlara teşekkür etti. En genç kursiyer olan Muhammed Parlakkılıç’ın yaptığı okuma çalışması örneğinden sonra, Hayrat Vakfı Almanya Temsilcisi Mehmet Köroğlu, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Berlin Bölge Başkanı Fatih Eroğlu ve Uluslararası Demokratlar Birliği Berlin Bölge Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Çiftçi’nin de katılımı ile kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

sertifika2.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.