Akif'in torunu: Dedemi 'irtica' koduyla istihbarat takibine aldılar

Akif'in torunu: Dedemi 'irtica' koduyla istihbarat takibine aldılar

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy vefatının 86. yılında, Beyoğlu'nda ömrünün son günlerini geçirdiği ve "Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi"ne dönüştürülen Mısır Apartmanı'ndaki dairesinde düzenlenen programla anıldı

Programda konuşan Akif'in torunu Selma Argon Ersoy dedesinin vefat ettiği dairede bulunmaktan dolayı çok tuhaf hisler içinde olduğunu ifade ederek, Milli Şair'in iyileşmesi durumunda buradan Elhamra'ya, Mekke ve Medine'ye gitmeyi planladığını anlattı.

"ÇOK YÖNLÜ BİR İNSAN"

Dedesinin bir dönem "irtica" koduyla istihbarat takibine alındığını dile getiren Ersoy, yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen asla kaçmadığını ve son gününe kadar vatanından, milletinden, inancından hiçbir şey kaybetmediğini söyledi.

Selma Argon Ersoy, dedesi Mehmet Akif Ersoy'u şu sözlerle anlattı:

"Hakikaten çok yönlü bir insan, mütefekkir, Türkçe profesörü, iyi bir vaiz. 4 yaşından itibaren Kur'an'ı hatmeden, Boğaz'ı yüzerek geçen bir yüzme şampiyonu. At binen, her yere yürüyerek giden biri ve sözünün eri. En güzel vasfı samimiyeti. Söz verdiği zaman, siz de ona söz verdiyseniz ve beş, on dakika geciktiyseniz, o büyük bir suçmuş onun için. Halkalı Ziraat Mektebinde sadece sözle, Hasan Tahsin Efendi'ye 'Birimizden biri ölürse çocuklarına kalan baksın' diye sözleştikleri zaman, Hasan Tahsin'in vefatı üzerine kendi beş çocuğunun yanına üç çocuğu da alır ve Milli Mücadele'nin sonuna kadar, o çocuklara kendi evlatlarından ayırmadan bakar."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.