81 İl Müftülüğü'ne camide fotoğraf çekme uyarısı

81 İl Müftülüğü'ne camide fotoğraf çekme uyarısı

Cami içinde ve avlusunda hangi şartlarda fotoğraf çekilebilir?

Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 il müftülüğüne genelge göndererek, özellikle fotoğraf çekimleri olmak üzere cami içi veya avlularında İslam adabına yakışmayacak hareketlerde bulunanlara karşı daha uyanık olunması ve bu kişilerin engellenmesi talimatı verdi.

4 Mayıs 2023 tarihinde gönderilen genelgede "Cami veya mescitleri ziyaret eden yerli veya yabancı ziyaretçiler, ancak cemaatle kılınan namaz saatleri dışında, cami veya mescit görevlilerinden birinin nezaretinde ve spot kullanmamak şartıyla film veya fotoğraf çekebilirler. Cami veya mescitlerde bulunan eserlere hiçbir şekilde fiziki müdahale, istampaj ve benzeri işlemler uygulanamaz" ifadeleri yer aldı.

Zaman zaman sosyal medyada yer alan cami içinde ve avlusunda çekilen uygunsuz pozlar konusuna da değinilen genelgelde, "İslam'ın ruhuna uymayacak, cami adabını ve mabedin mehabetini ihlal edecek davranış ve faaliyetleri ihtiva eden hiçbir çekim faaliyetine müsaade edilmemesi, İslam ahlakına sığmayacak ve halkın tepkisini çekecek şekilde pozları içeren fotoğraf/video çekiminin engellenmesi" istendi.

diyanet.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.