60 Seçkin Sahabe Hayatı

60 Seçkin Sahabe Hayatı

Peygamber Efendimizin seçkin sahabesini ele alan "60 Seçkin Sahabe Hayatı" isimli kitap yayınladı.

Din, ilim ve düşünce hayatımıza hediye ettiği birbirinden değerli kitaplarla tanıdığımız Beka Yayınları, Yüce Rabbimizin Kur’ân-ı Kerim’inde övdüğü ve Rasûlulah Efendimizin (s.a.v.)  60 seçkin sahabesini ele alan bir kitap yayınladı.

Kitabın yazarı, kitabın yazılma gerekçesini şöyle açıklamaktadır: “Allah Resûlü (s.a.v.)’nün eşsiz sahabesinin şerefli mübarek hayat tabloları bizler için en güzel bir hakikattir. Bu hakikatler, o yüce kimselerin -Allah hepsinden razı olsun- şahsiyet ve hayatlarında şekil bulmuş eşsiz hakikatlerdir. Onlar zirve şahsiyetlerdir, etraflarına ışık saçanlardır. 

Şu nokta çok önemlidir: Tarih; hakkın ve adaletin gerçekleşmesi için kararlılık ve samimiyetlerini pekiştirmiş ve bu uğurda hayatlarını ortaya koymuş, sınırsız cesaret ve kahramanlık örneği sergilemiş, Allah Rasûlü (s.a.v.)’nün etrafında adeta pervane olmuş bu yüce şahsiyetler gibi mübarek bir topluluğa bir daha şahit olmamıştır, olmayacaktır da…

Bu yüce şahsiyetler, tam beklendikleri zamanda ve söz verildikleri günde geldiler. Onlar, Peygamberleri (s.a.v.) ile beraber; müjdeleyici ve kulluk edici olarak geldiler.

Kitapta ele aldığımız bu altmış sahabe, Allah Rasûlü (s.a.v.) ile beraber yaşayan binlerce sahabeyi de anlatmada örnek şahsiyetlerdir ve bütün bir ashabı bunların şahsında anlatabiliriz. Kısacası bütün sahabenin imanını, sebatını, kahramanlığını, Allah ve Rasûlüne olan dostluğunu bunların şahsında anlayabiliriz.”

Kitap Tanıtımı (Editör-Yazar Mehmet DERİ)
Kitabın Adı: 60 Seçkin Sahabe Hayatı (Yeryüzü Yıldızları)
Kitabın Yazarı: Halid Muhammed Halid
Mütercim: Abdülkerim Akbaba
Yayınevi;  Basım Yeri ve Sayfası: Beka Yayınları, İstanbul, 672 sayfa

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum