2019 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercihleri başlangıç tarihi

2019 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercihleri başlangıç tarihi

ÖSYM tarafından yapılan 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın sonuçları için heyecan başladı. Milyonlarca üniversite öğrenci YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt aramaya başladı. YKS tercihleri sonuçların ardından başlayacak.

Üniversitelerin lisans veya önlisans bölümlerine girmek için milyonlarca öğrenci 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılan YKS'ye girdi. YKS sınavı AYT ve TYT olmak üzere ikiye ayrıldı. YKS sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler aldıkları puanlara göre iyi bir üniversiteye yerleşmek için tercih yapacaklar. Peki ÖSYM 2019 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuç sorgulama ekranı da haberimizde olacak...

1 ay önce milyonlarca üniversite adayı TYT ve AYT kısımlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girdi. 15-16 Haziran tarihlerinde yapılan sınavın üzerinden geçen vakitte öğrencilerin heyecanı dinmedi. Bu süreçte iyi bir gelecek hayal eden adaylar merakla sınav sonuçlarını bekliyor.

YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu yanıt buldu.

2019 YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM, sınavdan önce yayınladığı takvim ile YKS sonuçlarının açıklanma tarihini açıklamıştı. Sınava katılan adaylar sonuçlarını 18 Temmuz 2019 Perşembe günü ilan edecek.

Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç açıklama sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr  adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday işlemleri şifresi ile anında öğrenebilecek.

ÖSYM daha önce yayınladığı kılavuz ile öğrencilere tercihleri konusunda ışık tutacak kontenjan ve yükseköğrenim programlarını yayınlanmıştı.

2019 YKS Tercihleri ne zaman?

18 Temmuz 2019'da açıklanacak sonuçların ardından 23 Temmuz 2019'da tercih dönemi başlayacak. 6 gün sürecek tercihler 29 Temmuz'a kadar alınacak. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.