2019 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tarihi

2019 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tarihi

Sıcak yaz ayları içinde ilerlerken mübarek Kurban Bayramı için de geri sayım başladı. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız merakla 2019 Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Dinimizin iki bayramından biri olan Kurban Bayramı için meraklı bekleyiş başladı.2019 Kurban Bayramı 4 gün boyunca sürecek ve Müslümanlar bu zaman içerisinde Allah'u Teala'nın rızasını kazanmak için satın aldıkları kurbanlık hayvanları kesecekler. Peki 2019 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tarihi ve bilinmesi gerekenler haberimizde.

KURBAN BAYRAMI NEDİR?

Kurban kelime anlamı olarak 'Allah'a yakınlığa vesile olan şey' anlamına gelmektedir. Fakat İslamiyet'te 'ibadet maksadıyla belirli şartları taşıyan hayvanı kesmek' olarak kullanılır. 

Kur'an-ı Kerim'de kurban ile ilgili pek çok ayet ve vecize bulunmaktadır. Fakat bilinen anlamıyla Kurban Hz.İbrahim'in kurban hadisesi ile başlamıştır. İslamiyet dışında pek çok dinde de kurban ibadeti bulunmaktadır. Fakat İslamiyet'te esas olarak Hz.İbrahim'in kurban kıssası temel alınmıştır.

2019 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN İDRAK EDİLECEK?

Kurban ibadeti Müslüman olan, akıllı ve büluğ çağına ermiş, yolcu olmayan ve maddi durumu müsait olan her Müslüman için vacip olan bir ibadettir.

2019 yılında Kurban Bayramı 11 Ağustos 2019 Pazar günü başlayacak. 11-12-13-14 Ağustos günleri bayram olacak. 14 Ağustos akşamı itibari ile Kurban Bayramı sona erecek.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Henüz bayrama 1 aydan fazla bir vakit var. Bu nedenle bayram tatilinin süresi konusunda resmi ağızlardan bir açıklama gelmedi. Bayram tatilinin 3 günü hafta içine geliyor. Kalan 2 günün devlet tarafından tatil ilan edilmesi olası görünüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.