"15 Temmuz unutulmasın" diye tank maketini altınla kapladı

"15 Temmuz unutulmasın" diye tank maketini altınla kapladı

Kahramanmaraş'ta bir kuyumcu, 15 Temmuz'un unutulmaması için tank maketini 22 ayar altınla kapladı.

Kahramanmaraş'ta bir kuyumcu, 15 Temmuz'un unutulmaması için tank maketini 22 ayar altınla kapladı.

Kuyumculuk sektöründe İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alması nedeniyle "Altın Şehir" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş'ta 24 yıldır bu işle uğraşan Mehmet Reyhanlıoğlu, altından farklı bir çalışma yaptı.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin unutulmamasını isteyen Reyhanlıoğlu, "13. Ortadoğu Kahramanmaraş Altın Mücevher ve Gümüş Fuarı"na, altınla kapladığı tank maketiyle katıldı.

Maketi 2,5 kilogramlık 22 ayar altınla kaplayan, önüne tankların önüne siper olan vatandaşı temsil eden figür yerleştiren Reyhanlıoğlu'nun çalışması, fuarda yoğun ilgi gördü.

Kuyumcu Reyhanlıoğlu, Türkiye genelinde pazar ağlarının bulunduğunu, ülkede istihdam sağlayarak çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Tankı, darbe girişiminde verilen şehitlerin anısına yaptıklarını belirten Reyhanlıoğlu, "Biz bugün nefes alıp veriyorsak, ekmeğimizi yiyip suyumuzu içiyorsak, iş yerlerimize rahatça gelip gidebiliyorsak, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde oldu. Biz de o günlerde aynı şeyleri yaşadık. Onlarla beraber bizler de şehit olmak isterdik. Bunu anlatan bir simge yapalım istedik. Kendi müzemizde sergilemek amaçlı bu tankı yaptık." dedi.

Tanka "15 Temmuz" adını verdiklerini bildiren Reyhanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Tankın üzerine 2,5 kilogram altın işlemesi ve kaplaması yaptık. Özel parçalarını getirttik. Parçaları ekleyip birleştirdik derken, 8 ayda el emeği göz nuruyla tankı hazırladık. 15 Temmuz'da halka darbe yapmaya çalışanlara karşı, altın tankı yaptık. Tankımızın üstüne de halkı koyduk. 15 Temmuz'da tankın, topun ve tüfeğin karşısına çıkıp da kendini siper eden cesur halkımızı simgeledik."

Reyhanlıoğlu, "Tankı bedelini verip almak isteyen oluyor ama biz bunu satmak istemiyoruz. Bu tankın maddi ve manevi değeri bizim yanımızda paha biçilmez. Fiyatını soranlar da oluyor ancak söylemiyoruz, çünkü manevi değeri var. Tabii maddi değeri çok fazla ama manevi değeri çok daha fazla." dedi.


TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.