12. sınıflara YKS kıyağı: Okula devam mecburiyeti yok

12. sınıflara YKS kıyağı: Okula devam mecburiyeti yok

Milli Eğitim Bakanı Özer, 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlık sebebiyle sınıfta kalmayacağını açıkladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden sonra hızla bölgeye intikal ettiğini anımsatan Özer, eğitimi normalleştirmek adına hızla reaksiyon aldıklarını ifade etti.

Öğrenci ikinci dönem sınava girmezse birinci dönemin notu geçerli olacak. Eğer devam edip girerse iki seçenek var. O derste birinci dönem notundan düşük alabilir veya yüksek alabilir. Düşük olursa dikkate almayacağız, yüksekse dikkate alacağız. Bu öğrencilerimizin de sınava girmesiyle ilgili motivasyonlarını artıran bir teşvik. Orta öğretimde de tüm çocuklarımızı sorumlu ders sayısına bakmaksızın bir üst sınıfa geçireceğiz."

"ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇOK FAZLA YORMAYACAĞIZ"

Bakan Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına ilişkin soru üzerine, "Öğrencilerimiz rahat olsunlar, öğrencilerimizi çok fazla yormayacağız" dedi. Deprem bölgesinde 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri için 3 bin 450 destekleme ve yetiştirme kurs noktası oluşturduklarını hatırlatan Özer, bölgedeki öğrenciler için desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Deprem bölgesindeki öğrencilerin sınavlara hazırlanmasına ilişkin Özer, "Bu öğrencilerimiz için oradaki öğretmenlerden ziyade, Bakanlığın soru hazırlama mekanizmalarında çalışan uzman öğretmenlerimizi bölgeye gönderdik. Daha pozitif ayrımcılık yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Özer, 12'nci sınıfta okuyan öğrencilerin devam durumuna ilişkin bir çalışma yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Bu dönem özellikle depremden dolayı travmalı bir süreç yaşandı, sadece 10 ili etkilemedi, hepimiz acı çektik, çocuklarımız acı çektiler, oradaki arkadaşlarını düşündüler, onun için bunu erken açıklayacağız. 12'nci sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, onlar muaf olacaklar, rahat bir şekilde YKS'ye hazırlansınlar."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum